Verslag NBA Opleidingen | In het Oog van Google | Landgoed Lauswolt | BeetsterzwaagEmiel Jans van UP-TO-DATE WebDesign gaf op 12 augustus voor NBA Opleidingen een seminar over Google, branding, publiciteit, technologie en tot slot: smartphone tips & tricks. 

Hier kan je alles nog een keer terugvinden, met linken naar downloadpagina's voor de apps en de volledige lijst met spraakcommando's.

Deze topics kwamen aan bod

Hoe zal het internet vandaag, morgen en overmorgen onze manier van werken en contacten leggen beïnvloeden? Welke rol spelen wij online en hoe bereik ik de juiste doelgroep dankzij Google en social media? Welke sociale media zijn nuttig en wat zijn de gevolgen van mijn acties online? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die opgehelderd werden tijdens deze bijeenkomst.

Goed gezien en gevonden worden start bij Google

Door al je informatie in één website te verzamelen en te hopen dat Google je zo zal 'ontdekken' en online tonen in de zoekresultaten, werk je nog steeds zoals dat 20 jaar geleden gebeurde. Dat is vandaag niet meer voldoende. Door in te zetten op de juiste diensten van Google zal je online beter opvallen, hoger scoren in de zoekresultaten van Google en zal je content voor altijd online blijven dankzij Google zelf. Herinner je het voorbeeld van 'Me at the zoo' uit 2005, gepost door één van de oprichters van YouTube. 

Zoekresultaten via Google diensten

Klik hier om alle eilandjes in de oceaan nog een keer schematisch terug te vinden. 

Een website alleen is niet meer genoeg

Concurrenten zetten met hun online communicatie in op diverse social media kanalen om hun (en jouw) doelgroep te bereiken online. Als jij nog passief afwacht tot jouw klanten je vinden via Google, dan loop je dus heel wat kansen mis. Door met je boodschap naar buiten te komen zorg je ervoor dat mensen je al 'leren kennen' voor ze je zelfs ontmoeten.

Kies het juiste voertuig voor jouw communicatie

Klik hier voor een kort overzicht van alle social media die aan bod kwamen. 

Bekijk het internet niet als een commercieel medium

Het internet is in de eerste plaats bedacht om kennis te delen met elkaar. Niet om bedrijven te helpen groeien. Als jouw website nog steeds een vertaling van een papieren naar een digitale folder is, in plaats van een archief van de kennis die jij bezit en de tips die je kan delen, dan biedt je niet genoeg meerwaarde in je communicatie om ook echt een trouw publiek van volgers op te bouwen.

Google heeft namelijk als primaire doelstelling om goede antwoorden te geven op vragen die gesteld worden in de zoekmachine. Een commerciële boodschap zal daarom zelden hoog scoren in de zoekresultaten. Deel je kennis met de wereld en je zal eenvoudig een groot publiek online bereiken en online beter scoren.

De vier pijlers van online communicatie

Klik hier voor 6 concrete tips om beter te scoren met je communicatie. 

Gebruik systemen en apps die zich al bewezen hebben

Het klinkt mooi om zelf vanaf 0 je toepassingen te bedenken, maar in werkelijkheid blijkt dit zelden een succesvolle of betaalbare zaak te zijn. Je bent bovendien afhankelijk van de partij waar je mee samenwerkt voor het succes van die aanpak. Herinner je wat ik zei: There's probably an app for that. Maak gebruik van de tools die zich al bewezen hebben. Het aantal toepassingen die al beschikbaar zijn is echt enorm.

Klik hier voor een overzicht van de handigste apps en digitale tools.

Laat regelmatig iets van je horen

Als je een lange tijd niets van jezelf laat horen, zal je stilaan vergeten worden. Deel daarom regelmatig een online artikel, een blog of nog beter -> een vlog. Zo heb je de beste kans om Top of Mind te blijven bij je doelgroep en vooral bij je bestaande klanteRe

Resultaten behalen is een kwestie van strategie en uitvoering

Klik hier voor artikel met enkele handige tips om aan de slag te gaan met vloggen.

Verzamel emailadressen

Als iemand al met jouw bedrijf in aanraking is gekomen moet je die kans aangrijpen om hem of haar regelmatig aan je te laten denken. Het kan dat die persoon vandaag nog geen behoefte heeft waar jij een antwoord op hebt, maar dat kan binnen een jaar helemaal veranderen. Nieuwsbrieven in de vorm van e-mails zijn nog steeds de beste manier om regelmatig met jouw boodschap in beeld te komen. Beloon je contacten met handige tips en tricks en verveel hen niet met commerciële boodschappen. Dan heb je de beste kans dat ze zich niet uitschrijven.

Grijp de aandacht met een e-mail

Verzamel reviews en getuigenissen

De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in het beslissingsproces van de aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien, maar het is uiteindelijk je reputatie en de mening van anderen die bepalend zijn voor jouw succes. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van Google Reviews. Zo zorg je ervoor dat Google jouw organisatie ook naar waarde kan schatten en scoor je dus hoger in de zoekresultaten.

Google reviews bepaalt de waarde van jouw bedrijf in Google

Klik hier voor enkele handige tips rond het gebruik van Google reviews en Google My Business. 

Handige apps & spraakcommando's

UP-TO-DATE met Emiel Jans | Handige Siri commando's voor ondernemers

Hier kan je de 50 belangrijkste apps terugvinden die wij onze klanten aanraden om eens te bekijken. Tot slot kan je hier nog meer apps vinden die vooral handig zijn voor persoonlijk gebruik.

Hier kan je een overzicht terugvinden van de handigste SIRI spraakcommando's die je heel wat tijd zullen besparen.

Extra handige info

Zoals beloofd bezorg ik je ook nog deze extra linken:

- eenvoudig zelf aan de slag kan met 360° foto's met de Insta 360 One 
- hoe belangrijk het is om stil te staan bij je privacy- & cookie instellingen
- 6 tips om lokaal beter te scoren met Google My Business

Hopelijk vonden jullie de lezing en deze samenvatting interessant. Voeg me zeker toe op LinkedIN en als je nog feedback of suggesties voor me hebt, dan mag je me dat altijd persoonlijk sturen. 

Veel succes nog en geniet van het weer! 

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo wordt je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek Meer