Verslag management-infosessie Arkema | Zeeuwse Stromen | Renesse


Op vrijdag 22/06 heeft u een Google-infosessie bijgewoond die door Emiel Jans van UP-TO-DATE WebDesign werd gegeven in opdracht van Arkema bij hotel De Zeeuwse Stromen. Er werd getoond hoe je eenvoudig veel beter kan scoren online door in te zetten op de belangrijkste Google-diensten, social media en nieuwsbrieven. We hebben een kijkje genomen in de toekomst van het internet met the internet of thingsaugmented & virtual reality en tot slot spraaktechnologie.

Zoals beloofd een korte samenvatting:

1 Goed scoren online start bij Google zelf


Uitsluitend inzetten op de ontwikkeling van je eigen verhaal online zal op termijn onvermijdelijk voor problemen zorgen. Het digitale landschap evolueert zo snel dat je vaak al achterloopt, voor je goed en wel klaar bent met iets nieuws in te voeren. Google heeft zelf heel wat handige tools bedacht die individueel heel erg goed zijn in 1 ding te doen. Denk hierbij aan 360° beelden in Streetview of 360° (trainings)video's in YouTube. Google zorgt er zelf voor dat zij up-to-date blijven met de laatste mogelijkheden van het internet. Zo hoeven wij alleen nog maar na te denken over de juiste toepassing ervan. Door in te zetten op de juiste diensten van Google zal je bovendien veel beter opvallen in de zoekresultaten.

Klik hier voor meer info.

2 Een website alleen is niet meer genoeg


Door passief af wachten tot je doelgroep je via de zoekmachine van Google zal vinden mis je een enorm stuk van de markt. Succesvolle bedrijven profileren zich vandaag pro-actief naast hun website via social media kanalen en nieuwsbrieven. Door met je boodschap naar buiten te komen zorg je ervoor dat mensen je al 'leren kennen' voor ze je zelfs ontmoeten.

Klik hier voor meer info.

3 Bekijk het internet niet als een commercieel medium


Het internet is in de eerste plaats bedacht om kennis te delen met anderen, niet om bedrijven te helpen groeien. Google heeft namelijk als doel om goede antwoorden te geven op vragen die gesteld worden in de zoekmachine. Een commerciële boodschap zal dan ook zelden hoog scoren in de zoekresultaten. Deel je kennis met de wereld en je zal eenvoudig een groot publiek online bereiken en beter gevonden worden in Google. Bovendien positioneer je jezelf als een moderne en transparante organisatie, waardoor je ook bij de jongere generaties meer punten zal scoren.

Klik hier voor meer info.

4 Gebruik systemen en apps die zich al bewezen hebben


We komen regelmatig bedrijven tegen die hun vertrouwen leggen in lokale programmeurs die zelf een systeem hebben ontwikkeld om een website of een toepassing in te maken. Vaak klinkt het mooi om zelf vanaf 0 alles te mogen bedenken, maar in werkelijkheid blijkt dit zelden een succesvolle of betaalbare zaak te zijn. Maak gebruik van de tools die al bestaan. Het aantal toepassingen die al beschikbaar zijn en zich al miljoenen keren bewezen hebben is echt enorm.

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste tools.

5 Laat regelmatig iets van je horen (creëer golven!)


Als je een lange tijd niets van jezelf laat horen zal je stilaan vergeten worden. Deel daarom op regelmatige basis een artikel of bericht online. Zo heb je de grootste kans om Top of Mind te blijven bij je doelgroep en vooral bij je bestaande klanten. Maak hierbij gebruik van de juiste Google diensten en je kan zeker niets meer verkeerd doen.

Klik hier voor een overzicht van al onze artikels.

6 Verzamel emailadressen


Als iemand al met jouw bedrijf in aanraking is gekomen moet je die kans aangrijpen om hem of haar regelmatig aan je te laten denken. Het kan zijn dat die persoon vandaag nog geen behoefte heeft waar jij een antwoord op hebt maar dat kan binnen een jaar helemaal veranderen. Nieuwsbrieven in de vorm van e-mails zijn nog steeds de beste manier om regelmatig met jouw boodschap in beeld te komen. Beloon je contacten met handige tips en tricks en verveel hen niet met uitsluitend commerciële boodschappen. Dit zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen.

Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste boodschappen die mensen verwachten.

7 Verzamel reviews


De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in de beslissing van aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien maar het is uiteindelijk je reputatie (mening van anderen) die bepalend is voor je succes. Ga hierbij uiteraard zoveel mogelijk uit van Google Reviews.

Klik hier voor een overzicht van meer dan 200 positieve Google Reviews over onze strategie, dienstverlening, opleidingen en seminars.

Vond u deze info-sessie interessant? Ik zou het appreciëren als u wat feedback hierover wilt geven op één van onze sociale media. Het neemt geen minuut tijd in beslag. 
Volg deze link voor een overzicht van enkele handige zakelijke apps die aan bod kwamen. Hier kan je de  50 belangrijkste apps terugvinden die wij onze klanten aanraden om eens te bekijken. Tot slot kan je hier nog meer apps vinden die vooral handig zijn voor je persoonlijke info of op vakantie. Oefen zeker wat met de spraakcommando's en ervaar zelf hoe efficiënt je smartphone nu al ingezet kan worden.

Wilt u te weten komen hoe u onze Smart-Strategie in kan zetten voor uw bedrijf? Op zoek naar een interessante spreker voor uw event, bedrijf of vereniging?  Bel me via 0032473453946 om een persoonlijke afspraak te maken of stuur me een mail met uw vraag.

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo wordt je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

Ontdek Meer