De nieuwe Google Calendar automatiseert vanaf nu uw agenda

Met de nieuwe Calendar-app hoopt Google het beheer van je agenda nog gemakkelijker te maken, net zoals het dat heeft geprobeerd voor e-mail. “De app is ontworpen om een behulpzame assistent te zijn, zodat je minder tijd spendeert aan het beheren en indelen van je dag,” klinkt het in een blogpost. De app beschikt daarom over enkele nieuwe features om het aanmaken van afspraken sneller te laten verlopen.

Zo kan de app voortaan met Gmail communiceren en automatisch gebeurtenissen aanmaken op basis van reisboekingen, hotelreservaties of ticketaankopen in je inbox. De belangrijkste informatie wordt uit de e-mail gefilterd en aan de agenda toegevoegd. Krijg je een e-mail met een update, dan wordt ook de informatie in Calendar aangepast. Moet je toch nog handmatig een afspraak aanmaken, dan geeft de app voortaan suggesties voor contacten, plaatsen en gebeurtenissen terwijl je typt, op basis van eerdere interacties.

De Calendar-app heeft een nieuw Schedule-overzicht gekregen, dat een overzicht biedt van je afspraken in een aangenaam jasje dat wordt aangekleed met foto’s, kaarten en illustraties. Dat geeft vooral een esthetische meerwaarde, maar moet het volgens Google ook eenvoudiger maken om met één blik te zien wat je volgende afspraak is.

#Events

Zoek je een inspirerende spreker voor je event of webinar? Wil jij je deelnemers helpen met heel wat handige tips & tricks rond Google en innovatie?  

#Video's

Reeds in samenwerking met

Hoe kunnen wij u verder helpen?